nieuws

Oproep: Nadenken over Rotterdams poppodium

Architectuur

De gemeente Rotterdam is op zoek naar plannen voor een middelgroot poppodium in de stad. Een podium waar plaats is voor lokale, nationale en internationale acts die de bestaande Rotterdamse podia zijn ontgroeid. Gedacht wordt aan een zaal voor 700 tot 1.200 bezoekers. Plannen kunnen tot en met vrijdag 19 december 2014, 12.00 uur worden ingediend. De gemeente stelt een subsidie beschikbaar voor de exploitatie van het podium.

Oproep: Nadenken over Rotterdams poppodium

In fase één krijgt iedere initiatiefnemer de gelegenheid een plan in te dienen. De RRKC selecteert hieruit de beste (maximaal 3) plannen. In fase twee krijgen de geselecteerde initiatiefnemers de gelegenheid hun plannen verder uit te werken. Onderdeel van deze fase is een openbare presentatie van de plannen. Indieners krijgen uiterlijk 1 februari 2015 te horen of ze tot de beste drie behoren.

De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) stelt een commissie van deskundigen uit het werkveld samen die de plannen beoordeelt op zowel inhoudelijke kwaliteit als op financiële en organisatorische stabiliteit en haalbaarheid. In theorie is het mogelijk dat géén van de plannen voldoet, het is geen competitie.

Meer informatie en het aanvraagformulier is te vinden op: www.rotterdam.nl/poppodium.

 

Reageer op dit artikel