nieuws

Nederlandse winnaar in Addis Abeba

Architectuur

Michiel Clercx Architectuur is samen met Studio 7 Architects uit Addis Abeba de winnaar van de besloten prijsvraag voor een nieuw te bouwen hotel/resort in Bishoftu in Ethiopië. Momenteel zijn de winnaars in gesprek met de opdrachtgever Yewubdar Gebeyehu General Contractor voor de uitwerking van het ontwerp.

Nederlandse winnaar in Addis Abeba

Bishoftu behoort tot de toeristische trekpleisters in de nabijheid van de hoofdstad van Ethiopië, Addis Abeba, en is bekend om de vele aanwezige kratermeren. Het toekomstige hotel komt aan de rand van Lake Hora en biedt uitzicht op de indrukwekkende omgeving. Michiel Clercx Architectuur en Studio 7 Architects hebben deze sfeer in het ontwerp gevat.

Vanaf de verschillende ´dekken´, vergelijkbaar met de dekken, op een cruiseschip kan het landschap op diverse manieren worden ervaren. De promenade in het hart van het gebouw verbindt de restaurants en de café´s. Vanaf daar kun je twee richtingen uit. De route omhoog naar de verdiepingen met de gastenkamers voert door een patio met hangende tuinen tot het dak met de dakbungalows. De route naar beneden voert onder andere naar een restaurant en een openluchtlounge, beide met een grotachtige sfeer die aansluit op de steile klif van het kratermeer.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel