nieuws

KAW bouwt appartementen in Berlijn

Architectuur

KAW heeft samen met het Duitse bureau IPRO-consult de Europese aanbesteding gewonnen voor een raamcontract voor nieuwbouw in Berlijn. De komende jaren werken de partijen daardoor aan ontwerp en uitvoering van een aantal appartementencomplexen in het hart van de stadswijk Prenzlauer Berg. Het eerste project is nu in voorbereiding en wordt volgend jaar gebouwd.

KAW bouwt appartementen in Berlijn

Op een leeg kavel in een van de typisch Berlijnse stadsblokken aan de Chodowieckistraße wil KAW intensief en stedelijk bouwen, een hoge woonkwaliteit realiseren en de woningen in een bereikbaar prijssegment houden. De krappe locatie vraagt slimme logistieke oplossingen.

Het 7-laagse appartementencomplex is samengesteld uit een raster van smalle beukmaten dat het mogelijk maakt zowel smalle diepe woningen als ondiepe brede woningen te realiseren. Hierdoor kan het aantal appartementen per laag variëren met woningen van 2 kamer tot 4 kamers. Op de begane komen 2 units voor commerciële ruimten, die de fijnmazige structuur van winkels, kantoren en cafés in de levendige stadswijk versterken.

 

De entreehal

Nederlandse woningbouwsystematiek

KAW gebruikt de Nederlandse woningbouwsystematiek om de gevel uit te voeren met grote puien voor lichte woningen. Dit levert woningen op met goede oriëntatie en ruime buitenruimtes. Grote bronskleurige aluminium puien zijn gevat in witgele metselwerk penanten en crèmekleurige betonnen banden. De kleurstelling sluit aan bij de bestaande bebouwing. Door bouwtechniek vroeg in het ontwerp te integreren is ruimte in het budget gevonden voor hoogwaardig materiaalgebruik.

  

De plattegrond van de begane grond, 1e en de 6e verdieping

Reageer op dit artikel