nieuws

Junoblok Haagse Binckhorst wordt woonlocatie

Architectuur

Het Junoblok, een voormalig kantoorgebouw in de Haagse Binckhorst, wordt vanaf oktober door de gemeente Den Haag klusrijp gemaakt. Dit grootste kluscomplex van Den Haag gaat plek bieden aan kluskavels voor appartementen, werkruimtes of een combinatie ervan.

Junoblok Haagse Binckhorst wordt woonlocatie

 

 

Al bij de start van de verkoop in maart 2014 is op alle 67 kluskavels een optie genomen. Nu zijn nagenoeg alle kavels verkocht, reden voor de gemeente om te starten met het klusrijp maken.

Dit houdt in dat het pand aan de binnenkant wordt gestript. Daarnaast krijgt het gebouw een nieuwe entree en de algemene ruimtes zoals liften, trappen, galerijen, gangen en hallen worden opgeknapt. De dakverdieping wordt vernieuwd en aan de binnengevel realiseert de gemeente een galerij voor de ontsluiting van de woningen. Ook wordt asbestsanering uitgevoerd en krijgt het pand een basisinfrastructuur van nutsvoorzieningen en een gemeenschappelijke fietsenberging.

Junoblok Den Haag

De koper van de kluskavel zorgt vervolgens zelf naar eigen wens en smaak voor de afbouw. En is daarbij grotendeels vrij in het bepalen van de grootte, inrichting en indeling van de kavel. Daarbij kan ook de gevel veranderd worden, bijvoorbeeld door grotere ramen of een balkon aan te brengen. Bovenop het dak is het zelfs mogelijk om een dakopbouw of een dakterras te maken.

Wonen en werken aan de Trekvliet

Het Junoblok, gelegen aan de Junostraat en het water van de Trekvliet, is het eerste grote kantoorpand in Den Haag dat als kluscomplex beschikbaar is voor particulieren. Het is ook de eerste concrete mijlpaal in de ontwikkeling van de Binckhorst.

Eind juni 2015 wordt het pand klusrijp opgeleverd waarna de klussers aan de slag kunnen. De verwachting is dat dan in het najaar van 2015 de eerste bewoners ook echt hun intrek er gaan nemen.

Sinds de gemeente Den Haag in 2012 de Kavelwinkel opende zijn na ruim twee jaar van de 430 kavels en 130 klushuizen nog slechts 30 kavels beschikbaar en een klushuis voor studenten. Daarnaast start medio november dit jaar de verkoop van nieuwe kavels aan de Boomaweg in Vroondaal. Meer nieuw aanbod van de gemeente van kavels en klushuizen volgt medio volgend jaar.

Meer informatie over het Junoblok en de mogelijkheden van zelfbouw in Den Haag staat op www.ikbouwindenhaag.nl en op Facebook ikbouwindenhaag.

Reageer op dit artikel