nieuws

Fort Lucas – Factory Outlet Centre in Winschoten

Architectuur

De plannen voor de Factory Outlet Center in Winschoten zijn door ontwikkelaar Vastgoud bekend gemaakt. Het nieuwe centrum gaat plaats bieden aan 70 tot 100 winkels en horeca. Boven de winkels komt ruimte voor wonen en zorg. Het ontwerp voor het centrum is van Team 4 Architecten.

Fort Lucas – Factory Outlet Centre in Winschoten

Vorig jaar is VastGoud uit Groningen benaderd door de directie van de Ommelander Ziekenhuis Groep voor een nieuwe invulling voor het terrein van het Lucas Ziekenhuis in Winschoten dat over enkele jaren verhuist naar Scheemda.

Fort Lucas Factory Outlet Center Winschoten 

Deze invulling is gevonden in het ontwerp van Team 4 Architecten voor een Factory Outlet Center (foc) met ruimte op de begane grond voor 70 tot 100 winkeltjes voor voornamelijk kleding- en sportmerken die hier hun overjarige producten tegen lagere prijzen gaan aanbieden, aangevuld met horeca. Op de eerste en tweede verdieping is ruimte voor wonen en zorg. Daaromheen komt nieuwbouw. 

Fort Lucas Factory Outlet Center Winschoten 

De transformatie gaat 60 miljoen euro kosten maar levert drie- tot vierhonderd arbeidsplaatsen op. Er wordt gemikt op anderhalf miljoen bezoekers per jaar extra voor Winschoten. 

Fort Lucas Factory Outlet Center Winschoten 

Dat extra bezoek betekent meer auto’s. Deze (2000) kunnen worden geparkeerd op de voetbal- en honkbalvelden in het Stadspark. De betrokken clubs verhuizen (mogelijk) in het plan naar het deel van het Stadspark waar de tennisbanen liggen, tegen het Winschoterdiep aan. De bereikbaarheid naar Fort Lucas en het achtergelegen winkelcentrum gebeurt via een catwalk.

Fort Lucas Factory Outlet Center Winschoten 

Niet alleen de beslissing over de verhuizing van de sportverenigingen moet nog worden genomen door de gemeente Oldambt, ook de goedkeuring over het hele plan ligt bij de politiek. dit laatste is nog niet genomen, dat ligt nog bij de gemeente Oldambt.

Bron: Dagblad van het Noorden/Team 4 Architecten uit Groningen

Reageer op dit artikel