nieuws

Floris van Alkemade lector Architectuur AHK

Architectuur

Architect Floris Alkemade is benoemd tot lector Architectuur aan de Academie van Bouwkunst. Hij wordt aangesteld voor een periode van vier jaar. Het lectoraat is gericht op de rol, middelen en vakmanschap van de architect in de conditie van de ‘tabula scripta’.

Floris van Alkemade lector Architectuur AHK

 

 

Floris Alkemade is een Nederlands architect, stedelijk ontwerper en voormalig partner van Office for Metropolitan Architecture (OMA). Hij geeft lezingen en colleges aan universiteiten in Nederland, België en Frankrijk en is sinds 2004 gastprofessor aan de universiteit van Gent. In augustus 2006 opende Alkemade zijn eigen kantoor en momenteel is hij directeur van FAA en FAA/XDGA.

Met de benoeming van Floris Alkemade telt de Academie drie lectoraten, elk voor een van de masteropleidingen Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur.

Reageer op dit artikel