nieuws

Flexibeler cao voor architectenbranche

Architectuur

Een cao die voorziet in combinaties van vast en flexibel werk. Werkgevers in de bouw pleiten ervoor, voor architectenbureaus is het binnenkort zover. “Wij lopen hiermee voorop”, zegt Huub de Graaff. De Graaff is directeur van de Stichting Fonds Architectenbureaus (SFA), het sectorfonds voor de branche. Die voert bij architectenbureaus een aantal experimenten uit waarbij onder meer vaste arbeidscontracten worden omgezet in een dienstverband van bijvoorbeeld 70 procent en de rest variabel wordt gemaakt.

Flexibeler cao voor architectenbranche

De bevindingen worden verwerkt in een zogenoemde nul-versie voor de nieuwe cao. De eerste bespreking daarvan door de sociale partners staat op het programma voor 28 november. De huidige cao loopt af op 1 maart 2015.

Het project is een initiatief van de gezamenlijke sociale partners. Het gedeelde gevoel van urgentie komt volgens De Graaff doordat de crisis de branche zwaar heeft getroffen. “Bureaus hebben mensen ontslagen, maar ook veel mensen in dienst gehouden in afwachting van betere tijden. Ze zien hun buffers nu uitgeput raken.”

Lees meer op Cobouw.nl

Reageer op dit artikel