nieuws

Drie nominaties Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2014

Architectuur

De jury van de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2014 heeft drie architecten genomineerd. Aan de prijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden voor de winnende architect. De bekendmaking van de winnaar is op 15 november aanstaande.

 

 

Uit 39 inzendingen zijn drie gebouwen geselecteerd, die naar het oordeel van de jury getuigen van uitzonderlijke architectonische kwaliteit. Genomineerd zijn:

Slangen+Koenis Architecten: Multifunctionele zwembad- en clubaccommodatie de Geusselt te Maastricht
ScheurwatervandenHoven & Antonia Reif Architectuur: ‘Een Blok Tot Leven’ aan de Witte de Withstraat Rotterdam
Bureau VanEig (Marjolein Van Eig): Koepel op de Overplaats te Heemstede

Via deze nieuwe architectuurprijs wordt het gedachtegoed van de architect Ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden. In 2013 werd de Abe Bonnema Architectuurprijs toegekend aan Cruz y Ortiz voor Het Nieuwe Rijksmuseum. In de oneven jaren wordt de Architectuurprijs uitgereikt en in de even jaren de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten. De prijs in 2014 is bestemd voor de jonge architect van een gebouw dat in de afgelopen twee jaar (2012-2013) in Nederland is opgeleverd. 

Reageer op dit artikel