nieuws

Den Haag investeert 450 miljoen in stad

Architectuur

De gemeente Den Haag investeert de komende vier jaar 450 miljoen euro in de verdere ontwikkeling van de stad. Het gaat daarbij onder meer om de groei van de economie en de kwaliteit van de buitenruimte. Dat blijkt uit de begroting 2015-2018 die deze week door het college is vastgesteld.

 

 

Er wordt in totaal 60 miljoen euro geïnvesteerd in de buitenruimte. Bezoekers van buiten de stad moeten zich welkom voelen. Daarom worden de stadsentrees zoals de stations CS, Hollands Spoor en Laan van NOI opgeknapt (12 miljoen euro). De kust van Scheveningen wordt nog aantrekkelijker en beter bereikbaar (18 miljoen) en in de zeezeilhaven wordt 3,5 miljoen euro geïnvesteerd.

Volgend jaar begint de bouw van de Sportcampus Zuiderpark, een ontwerp van FaulknerBrowns, de aanleg van de Rotterdamsebaan en de ontwikkeling van het Spuikwartier. Het afgeschoten plan voor het Spuiforum heeft Den Haag 5 miljoen euro gekost aan communicatie, adviseurs en de architect, blijkt uit de cijfers. Het nieuwe plan mag nog hooguit 176 miljoen euro kosten.

Den Haag streeft ernaar haar positie in de top 3 van Nederlandse steden met de laagste woonlasten te handhaven. De gemeente komt ook ondernemers tegemoet. De precario (belasting op terrassen en uithangborden) blijft 50 procent lager ‘dan in 2013 en wordt in 2017 helemaal afgeschaft. De hofstad richt een Economisch Fonds op van 20 miljoen euro om geld paraat te hebben voor investeringen die de economie versterken. Om meer internationale bedrijven, instellingen en congressen naar Den Haag te trekken is ruim 13 miljoen euro beschikbaar.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

 

Reageer op dit artikel