nieuws

DDW 2014 tip 3: Architectural Acoustics

Architectuur

Er is zoveel te doen tijdens de Dutch Design Week dat keuzestress onvermijdelijk is. De redactie van de Architect helpt. De komende twee weken tippen we elke dag iets wat je niet mag missen. Vandaag: verbeter je eigen muziekervaring door deelname aan een bijzonder akoestisch experiment.

DDW 2014 tip 3: Architectural Acoustics

 

Normaal gesproken maken akoestici gebruik van lege (concert)zalen om de akoestiek ervan te optimaliseren. De aanwezigheid van publiek en het orkest hebben echter een groot effect . Om de muziekbeleving van het publiek te verbeteren, gaan Constant Hak en Remi Wenmaekers, twee wetenschappers van de Bouwkundefaculteit van TU Eindhoven, dat effect meten in een zaal met 1200 mensen. 

Op maandag 20 oktober dient Muziekgebouw Frits Philips als locatie voor het experiment. Naast het experiment is er een avondprogramma. Architectuur, akoestiek en muziek staan centraal en licht- en geluidkunstenaar Edwin van der Heide maakt er zelfs een visueel hoogstandje van. Kees Tazelaar van het Koninklijk Consevatorium in Den Haag geeft een lezing over elektronische muziek in het Brusselse Philips Paviljoen in 1958. Constant Hak en Ella Braat vertellen over de akoestiek van de grote zaal van het Muziekgebouw in Eindhoven. Daarnaast is er volop muziek , onder meer door Jeroen van der Veen op vleugel, Aart Bergwerff op orgel en Piotr Jasiuskowski op viool. In de afterparty speelt de band junXion. 

Het belooft dus een avond te worden vol entertainment en spektakel. Door aanwezigheid help je bovendien de wetenschap en verbeter je je toekomstige muziekervaring. Wat wil je nog meer?

Kaarten kosten € 7,50 (studenten: € 5,-) en zijn hier te bestellen. Meer informatie over het experiment vind je hier.  

Reageer op dit artikel