nieuws

Bouwstart 47 woningen in De Entree Haarlem

Architectuur

Deze week is de bouw afgetrapt van 47 woningen in het plan De Waterhof, onderdeel van het nieuwbouwproject De Entree in Haarlem.

Bouwstart 47 woningen in De Entree Haarlem

 

 

 

 

De eerste fase van deze wijk, waarvan de bouw eerder dit jaar is gestart, omvat 31 eengezinswoningen. Met de bouw van de overige zestien woningen wordt naar verwachting eind 2014 of begin 2015 begonnen.

De Entree wordt gerealiseerd tussen de Schipholweg en Boerhaavelaan en vormt de entree naar de binnenstad. In De Entree van Haarlem worden in totaal ongeveer 250 woningen en diverse voorzieningen gerealiseerd. De eerste woningen worden volgens planning eind 2014 opgeleverd. Het eerste deelplan De Hoftuin bestaat uit 32 eengezinswoningen, 21 appartementen en een garage en is eind 2013 opgeleverd.

Het ontwerp van de 31 woningen uit de eerste fase van De Waterhof zijn van Cees Brandjes van Klous+Brandjes Architecten te Haarlem. Het stedebouwkundig plan is van Jos van Eldonk van Soeters Van Eldonk architecten. De bouw van de woningen is in handen van BAM Woningbouw Amsterdam.

Ontwikkelaar van De Waterhof is Ontwikkelingsmaatschappij 023 C.V., een samenwerkingsverband van AM, Bouwfonds Ontwikkeling, Slokker Vastgoed en Ymere.

Reageer op dit artikel