nieuws

Verfraaiing Stadhuisplein Rotterdam

Architectuur

De voortuin van het stadhuis van Rotterdam krijgt een nieuw uiterlijk. De paviljoens verdwijnen, de terrassen van de horeca ondergaan een metamorfose, de lichtmasten worden vervangen door hangverlichting en het plein krijgt nieuwe bestrating. In juli moet het Stadhuisplein opgeleverd zijn.

Verfraaiing Stadhuisplein Rotterdam

Nu de bouw van Cool63 op de hoek van de Coolsingel gestaag vordert, komt de vernieuwing van het Stadhuisplein in zicht. Het doel hiervan is het plein weer een visitekaartje te maken van de stad. De gevels en aanbouwen van de panden worden opgeknapt en voor Cool63 komt een groot terras met daarboven een elektronicawinkel. Als dit pand is opgeleverd, verdwijnen de paviljoens. De horeca die hierin nu een plekje heeft, verhuist naar Cool63. De sloop is gepland in het voorjaar van 2015. De gemeente Rotterdam gaat eerst aan de slag met de aanleg van de buitenruimte: nieuwe tegels, verlichting,bankjes enbloempotten.

Rotterdamse Stijl

Door natuurstenen bestrating te gebruiken, sluit het plein beter aan op de rest van het centrum in de Rotterdamse Stijl, zegt wethouder Van Huffelen. Het Stadhuisplein is straks ruim van opzet en toegankelijk voor horeca, winkelen, evenementen en herdenkingen. Op de kop van het plein aan de kant van de Coolsingel komt in een later stadium een bijzonder ‘element’. Wat dat wordt is nog niet duidelijk, maar het moet volgens de gemeente bijdragen tot een karakteristieke plek die de blik naar het stadhuis trekt.

Reageer op dit artikel