nieuws

Talent gezocht!

Architectuur

Het Stimuleringsfonds is op zoek naar ambitieuze en grensoverschrijdende talenten. Vormgevers, architecten, onderzoekers, illustratoren en allerhande ontwerpers die in de afgelopen vier jaar zijn afgestudeerd mogen tot 1 maart een portfolio indienen. Daarmee maken ze kans op een beurs binnen de deelregeling Talentontwikkeling van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Talent gezocht!

 

 

 


De ontwerpers die door het Stimuleringsfonds geselecteerd worden voor een beurs binnen de deelregeling Talentontwikkeling krijgen €25.000. Met dit geld hebben ze twaalf maanden de tijd om ruimte te creëren voor hun eigen ontwikkeling. Voor een deel mogen ze het geld vrij beteden, een tweede deel is voor de ontwikkeling van cultureel ondernemerschap en het laatste deel voor een gemeenschappelijke eindpresentatie. Met deze beurs wil het Stimuleringsfonds de nieuwe generatie professionele ontwerpers ondersteunen. 

Voorwaarden en selectie

 Aan de beurs worden enkele voorwaarden gesteld. Zo moeten deelnemende ontwerpers binnen de afgelopen vierjaar hun diploma gehaald hebben binnen de disciplines architectuur, vormgeving of e-cultuur. Wanneer deelnemers hun portfolio indienen en niet geselecteerd worden voor de beurs, mogen ze pas twee jaar na deelname een tweede keer deelnemen. Iedereen kan dus maximaal twee maal een portfolio insturen.

De selectieprocedure begint na de deadline van 1 maart. Een interdisciplinaire adviescommissie beoordeelt de ingestuurde portfolio’s en cv’s en stelt aan de hand hiervan een longlist samen. In een tweede ronde worden de deelnemers op de longlist gevraagd naar een motivatiebrief en projectplan voor het volgende jaar. Uiteindelijk zullen maximaal dertig toptalenten voor de beurs worden geselecteerd. 

Reageer op dit artikel