nieuws

Nominaties FSC Keten Award bekend

Architectuur

Woningcomplexen 100hoog in Rotterdam, Het Breed in Amsterdam en de Laan van Spartaan in Amsterdam zijn genomineerd voor de FSC Keten Award 2013. De genomineerde projecten zijn geselecteerd op basis van samenwerking binnen de keten, hoeveelheid en diversiteit van de gebruikte houtsoorten en gebruiksdoel van het project.

Nominaties FSC Keten Award bekend
alleen gebruik in overleg of volgens afspraak is toegestaan

Nominaties:

100 hoog, Rotterdam

Deze woontoren van 100 meter hoog aan de Wijnhaven in Rotterdam, een ontwerp van Klunder Architecten, bevat 152 koop-appartementen, een inpandige garage en op de begane grond 10 commerciële ruimtes. Voor de gevelbekleding is ca. 30.000 m1 FSC Oregon pine gebruikt.

Het Breed, Amsterdam

Het renovatieproject Het Breed bestaat uit 11 woonblokken met in totaal 1176 huurwoningen. De woningen zijn begin jaren zeventig gerealiseerd. In 2008 is de renovatie gestart, waarna deze stil is komen te liggen. In 2012 is deze echter herstart en over 2,5 jaar zal het complex worden opgeleverd. Drie woonblokken zijn in 2013 gerealiseerd. In totaal wordt er ruim 250 m3 FSC-hout gebruikt waaronder vuren, okoume, western red cedar, noord Europees grenen, MDF, meranti, berken en bangkirai.

Laan van Spartaan, Amsterdam

Dit project bestaat uit drie onderdelen; een sportcomplex, 3 woonblokken en diverse commerciële ruimten. Elke woning heeft zijn eigen loggia, welke geheel is betimmerd met houten latjes en is voorzien van een schuifkader waardoor de buitenruimte ook als binnenruimte beleefd kan worden. Ook de gevels, de plantenbakken, de kozijnen, de sportzalen en het plafond van de kleedruimtes en horeca zijn van hout vervaardigd. In het project is ca. 48.000 m1 FSC-hout toegepast. Het gebruikte FSC-hout is meranti, vuren en cumaru.

Naast de uitreiking van de FSC Keten Award 2013 op 23 januari komen de leden bij elkaar om terug te blikken op het afgelopen jaar, de communicatieplannen voor 2014 te bespreken en de successen met elkaar te vieren. Met name op het gebied van samenwerking en communicatie worden er dit jaar een aantal flinke stappen gezet. De winnaar wordt op 23 januari via Twitter en FSC bekend gemaakt.

Prijsuitreiking

Op het Nieuwjaars Partner Event 2014, dat plaatsvindt op 23 januari op Landgoed de Horst in Driebergen, presenteren de genomineerden zichzelf nog een keer. Vervolgens bepalen de aanwezigen in de zaal het winnende project. 

Reageer op dit artikel