nieuws

Mauritshuis opent 27 juni zijn deuren

Architectuur

Na een verbouwing van twee jaar opent het Mauritshuis op vrijdag 27 juni zijn deuren. De wereldberoemde collectie schilderijen, waaronder het Meisje met de parel, is dan weer te zien in het volledig gerenoveerde en uitgebreide Mauritshuis.

Mauritshuis opent 27 juni zijn deuren

 

 

 

Het vernieuwde Mauritshuis verdubbelt in oppervlakte door een ondergrondse uitbreiding naar een gebouw aan de overkant van de straat. De uitstraling en de unieke huiselijke sfeer, kenmerkend voor het museum, blijven door het ontwerp van Hans van Heeswijk architecten behouden.

De meest in het oog springende verandering is de verplaatsing van de hoofdingang terug naar het voorplein. Bezoekers gaan niet meer via de oude dienstingang naar binnen, maar dalen straks met trap of lift af naar een lichte foyer die ‘oud’ en ‘nieuw’ ondergronds met elkaar verbindt. Door deze foyer onder het voorplein aan te leggen, blijft het straatbeeld van beide gebouwen ongewijzigd. In het nieuwe deel, de Royal Dutch Shell vleugel, komen de tentoonstellingsruimte, het museumcafé en de museumwinkel. Bovendien vinden de educatieve werkplaats, een bibliotheek en een evenementenzaal hier onderdak.

Openingstentoonstelling

Een belangrijk onderdeel van het bouwproject is de renovatie van het monumentale Mauritshuis. Er zijn de nodige technische verbeteringen gedaan en het uiterlijk van het beschermde monument is dichter bij het oorspronkelijke ontwerp van de 17de -eeuwse architect Jacob van Campen gebracht. De openingstentoonstelling vertelt het verhaal van de historie van het gebouw en zijn bewoners. Deze tentoonstelling komt in de nieuwe expositieruimte in de nieuwe vleugel en wordt een passende hommage aan de rijke geschiedenis van het 17de-eeuwse huis.

Nieuwe openingstijden en prijzen:

Entree : €14 voor volwassenen
Kinderen tot en met 18 jaar gratis
Openingstijden : Dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag
tot 20.00 uur. Tot 1 november 2014 is het Mauritshuis ook op maandag open
Bezoek adres : Plein 29, 2511 CS Den Haag
Start kaartverkoop : De online kaartverkoop start enkele weken voor de opening

Reageer op dit artikel