nieuws

Lely Campus vanaf eind januari officieel in gebruik

Architectuur

Koningin Máxima opent op 30 januari de Lely Campus in Maassluis. Het bedrijvencomplex van 7,5 hectare is ontworpen door Machiel Hopman van architectenbureau ConsortArchitects.

Lely Campus vanaf eind januari officieel in gebruik

 

 

 

De Lely Campus ligt langs de A20 en bestaat uit het internationale hoofdkantoor en een fabricagehal van de Lely Groep, producent van hightech gerobotiseerde producten voor de agrarische sector.

Het kantoor ligt aan een zichtlocatie langs de A20 en bestaat uit een hoofdvolume met aan weerszijden twee langgerekte vleugels die ten opzichte van het maaiveld worden opgetild. Achter de grote glazen gevels is een expressieve staalconstructie gerealiseerd bestaande uit twee verdiepingen hoge vakwerkenspanten. De vernieuwende staalconstructie geeft het gebouw een moderne en technische uitstraling die goed past bij het innovatieve en hightech karakter van de opdrachtgever.

Interieur
Doepel Strijkers maakte het totaalontwerp voor het interieur van het 10.000 m2 grote hoofdkantoor van de Lely Campus. Hierin zijn zowel de kantoorruimtes met conferentiecentrum ontworpen als alle semipublieke plekken zoals de entreeruimte, het auditorium, bedrijfsrestaurant met uitgifte en espressobars. Daarbij heeft het bureau de groenvoorziening voor het gebouw in het interieur geïntegreerd en binnen het totaalontwerp ‘slimme’ interactieve wanden ontworpen die reageren op de gebruikers. De software voor de ‘slimme wanden’ is met interactief ontwerper Lust uit Den Haag ontwikkeld.

Duurzaamheid

In 2012 werden door de Dutch Green Building Council twee Breeam-NL ontwerpcerticaten voor de productiehal (Outstanding/5 sterren) en voor het kantoor (Excellent/4 sterren) aan de opdrachtgever uitgereikt. Om het hoogste haalbare duurzame niveau voor zowel het kantoor als de productiehal te bereiken, hebben ConsortArchitects en Dura Vermeer in de realisatiefase constructief samengewerkt. De casus ligt momenteel ter beoordeling bij de assessor.

Reageer op dit artikel