nieuws

Fly Over Holland toont ons land in een uur

Architectuur

In 2015 zijn in Amsterdam in een nieuwe attractie alle hoogtepunten uit het heden en verleden van Nederland in een uur te zien. Bezoekers van Fly Over Holland kunnen met behulp van 12 interactieve scenes hun eigen canon van Nederland samenstellen voordat zij de attractie ‘beleven’.

Fly Over Holland toont ons land in een uur

Tijdens de tocht in de Fly Over Holland ‘vliegen’ bezoekers in een paraglidersimulatie over alle hoogtepunten van het land, die op het gigantische 3D-projectiescherm verschijnen. Nederland krijg met Fly Over Holland de primeur, waarna Fly Over UK, Fly Over France en Fly Over Germany volgen.

De nieuwe attractie komt in stadsdeel Overhoeks op de Noordelijke IJ-oever, in een nieuw paviljoen direct naast het nieuwe filmmuseum EYE en het (nog te openen) observatiedek View over Amsterdam.

De bouw start in september 2014, de oplevering is volgens planning in december 2015. 

Reageer op dit artikel