nieuws

Evolutie van het wonen in ICEHOTEL

Architectuur

Het ICEHOTEL in het Finse Jukkasjärvi en autofabrikant MINI gaven de Nederlande ontwerper Wouter Biegelaar en de architect Victor Tsarski de opdracht een luxe suite te bouwen voor deze winter. De karakteristieke vormen van de MINI zijn in het ontwerp gemixt met de omgeving van het IJshotel en allerlei woontypologiën, van prehistorische grotten tot moderne kamers van vandaag de dag. De suite is 49 m2 groot en heeft een privé-sauna en verwarmde relaxzone.

Evolutie van het wonen in ICEHOTEL

Het ontwerp van deze suite is van het DesignworksUSA-team, verantwoordelijk voor designs van BMW en MINI, en de hoofdontwerper van het ICEHOTEL. Gasten die in het IJshotel verblijven, krijgen een cursus in ‘ice sculpting’ van professionele beeldhouwers. Het ICEHOTEL smelt in april 2014 weer weg in de rivier de Torne.

Reageer op dit artikel