nieuws

diederendirrix wint in Landgraaf

Architectuur

In een multifunctioneel centrum huisvest de gemeente Landgraaf diverse instanties en functies onder één dak, onder de naam Kennis, Informatie en Adviescentrum (KIA). Het bestaande raadhuis wordt uitgebreid met een paviljoen, een transparante ruimte met aan alle zijden contact met en uitzicht naar zijn omgeving.

diederendirrix wint in Landgraaf

Volgens het persbericht van architectenbureau diederendirrix valt het hart samen met de centrale ruimte van het bestaande raadhuis. Dit nieuwe hart heeft zijn hoofdentree aan het Raadhuisplein, maar krijgt tevens een prominente entree aan de achterzijde van het raadhuis met een groene doorgang naar het Stadspark Lichtenberg.

Parkachtige sfeer

Het nieuwe paviljoen krijgt een eigen karakter, dat in vorm en materiaal harmonieert met de rondingen van het bestaande raadhuis. Hierdoor worden routes begeleid en entrees benadrukt. Door de transparantie en de vloeiende vormen van de gevel loopt de parkachtige sfeer naar binnen door. Uitgangsounten zijn dat het kenniscentrum een uitnodigend, dynamisch, interactief gebouw moet zijn waar oud en nieuw samenkomen.

Bron: diederendirrix

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels