nieuws

Agendatip: How do you do Biodesign

Architectuur

Wat betekent biodesign voor de artistieke praktijk van architecten, designers en kunstenaars, en voor het onderzoek van biologen? Wat is biohacking en hoe kun je als ontwerper werken met levend materiaal? Hoe brengen je biodesign in de praktijk? Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Biodesign – over de kruisbestuiving van natuur, wetenschap en creativiteit’ in Het Nieuwe Instituut wordt op 23 januari de bijeenkomst ‘How do you do Biodesign’ georganiseerd. Het format van How Do You Do is gericht op het uitwisselen en delen van tips, kennis en ervaringen en op aandacht voor wat werkt en wat niet werkt in biodesign.

Agendatip: How do you do Biodesign

In de reeks van ‘How do you do’ organiseert Het Nieuwe Instituut bijeenkomsten waarin de deelnemende architecten, stedebouwkundigen, productdesigners, fashiondesigners, kunstenaars en ontwikkelaars tips, kennis en ervaringen met elkaar delen.Doel is eerlijke verhalen te ontlokken aan de deelnemers over ‘the making of’, wat werkt wel en wat werkt niet. 

Concrete informatie

Bij deze Biodesign-editie zullen er verschillende kunstenaars, biologen, architecten, ontwerpers zijn die hun kennis delen rondom thema’s als Biohacking, Design Fiction, Synthetische biologie, Levende Materialen en Hypride Stadsecologie. Bezoekers kunnen op deze avond concrete informatie verwachten over wat biodesign kan betekenen binnen hun ontwerppraktijk of onderzoekspraktijk.

Verspreid over drie rondes zijn er 18 sessies waaraan kan worden deelgenomen. Sprekers zijn onder andere: David Benjamin (Living Architecture Lab – Columbia GSAPP), de architecten Michael Hensel (Oslo School of Architecture and Design) en Liam Young, landschapsarchitect Eric-Jan Pleijster van LOLA, de kunstenaars en onderzoekers Arne Hendriks, Mike Thompson, Anna Dumitriu, Jessica de Boer, Alexandra Daisy Ginzburg en biologen Nadine Bongaerts en Ellen ter Gast.

23 januari, Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam, van 19 tot 23 uur. Taal: Engels & Nederlands. Prijs €7,50, studenten €3. Reserveer hier.

Reageer op dit artikel