nieuws

Video van de week: Run Boy Run

Architectuur

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op, omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment.

Yoann Lemoine  (1983, Lyon) staat beter bekend onder zijn artiestennaam Woodkid. De Fransman regisseerde al eerder videoclips voor Katy Perry, Lana Del Ray en Pharrell Williams. Naast videoregisseur, is Woodkid grafisch ontwerper en zanger. In de videoclip van het nummer ‘Run Boy Run’ weet hij zijn talenten voortreffelijk te combineren. Het nummer wordt ingeleid door het luiden van kerkklokken, waarna een theatrale popsong zich ontpopt. Zwart/witte slow motion beelden, gecombineerd met renderingen van majestueuze gebouwen, ondersteunen deze muziek. 

 

De video vormt samen met de nummers ‘Iron’ en ‘I Love You’ een trilogie over een opgroeiende jongen. Ook deze twee video’s zijn het bekijken zeker waard.

Reageer op dit artikel