nieuws

Opening Calatrava-gebouw universiteit Florida

Architectuur

Het innovatie, wetenschaps- en technologiegebouw van de polytechnische universiteit in Florida, ontworpen door Santiago Calatrava, staat op het punt zijn deuren te openen voor studenten, vijf jaar nadat de Spaanse architect gekozen werd om het ontwerp van de campusuitbreiding uit te werken.

Opening Calatrava-gebouw universiteit Florida

 

Het project, dat 60 miljoen dollar kostte en 160.000 m² beslaat, omvat klaslokalen, auditoriums, onderzoekslaboratoria en kantoorgebouwen. Het gebouw kan ook dienen als een amfitheater voor grote evenementen.

 Calatrava Florida 

Het ontwerp wordt gekenmerkt door de herhaalde skeletvorm, die omhuld wordt door een ‘pergola’ van aluminium latwerk, uitgestrekt over een reeks gewelfde ribben. Deze tweede huid versterkt niet alleen de sculpturale uitstraling van het complex, maar reduceert ook de zonbelasting met een derde.

Lees verder op architectura.be

Reageer op dit artikel