nieuws

De Smaak van de Blaak

Architectuur

Rotterdam viert de komst van de Markthal met een maand vol festiviteiten. Van 17 september tot 16 oktober houdt het Laurenskwartier ‘De Smaak van de Blaak’ met hapjes, kunst, stadswandelingen en meer.

De Smaak van de Blaak

De Smaak van de Blaak gaat op 17 september van start het culinaire festival Het Laurensvertier. Diverse mobiele keukens verzorgen hapjes en maaltijden; Rotterdamse artiesten treden op van 5 tot 11 uur. Ook op de laatste dag is er een dergelijk festival.

De rest van de maand geven stadsambassadeurs en Urban Guides rondleidingen naar en in het Laurenskwartier.

Marktdagen

Elke zaterdag is er Open Atelier Marktdag op het grasveld naast de Markthal. De bezoeker vindt hier onder meer een naaiatelier, een kookatelier, een schilderatelier en plantenfluisteraars.

Ook de dinsdagen zijn marktdagen, die worden opgeluisterd door straatartiesten.

Wethouder Adriaan Visser (Financien, Binnenstad, Cultuur en Sport):“Het Laurenskwartier is een verborgen parel in Rotterdam. Een gebied met bijzondere winkeltjes, hippe horeca en mooie historische panden. Een wijk die echt de moeite van het ontdekken waard is. De Smaak van de Blaak helpt daarbij. Ik hoop dat heel veel Rotterdammers en bezoekers van de stad de komende maand én daarna genieten van al het moois en lekkers dat het Laurenskwartier te bieden heeft.” 

 Winy Maas eerder over de Markthal: ““Je zou de Markthal kunnen zien als een ode aan de wederopbouwarchitectuur. Het is een soort goeie nieuwe Maaskant, een architect die wij zeer bewonderen, wat betreft de schaal, stoerheid, urbaniteit en het durven toepassen van herhaling.”

En: “Met de markthal maken we stad, maar als je erin staat, ervaar je vooral ruimte. Dat is de kunst: er tegelijk zijn en niet zijn. Een prachtige paradox.” 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel