nieuws

Wiegerinck ontwerpt duikcentrum Seafari

Architectuur

In het door Wiegerinck ontworpen indoor duik- en snorkelcentrum Seafari kan je het hele jaar je skills hierin oefenen.

Wiegerinck ontwerpt duikcentrum Seafari

 

 

 

Het centrum biedt ruimte aan een cirkelvormig duikbassin met een diameter van 30 meter en een diepte van 12 meter. Diverse duikroutes leiden langs rotsformaties en bijzondere objecten zoals een scheepswrak, vliegtuigwrak en een onderwaterlaboratorium. Ook is er een Wetbell waar buddy’s en duikinstructeur onder water kunnen overleggen.

Wiegerinck_Seafari 

Het bassin is een zoetwater biotoop met een diversiteit aan planten. Naast het duikbassin worden horecagelegenheid, instructieruimtes en een duikwinkel voorzien. 

Het ontwerp van Wiegerinck krijgt uitgebreide mogelijkheden voor toepassing van alternatieve en duurzame energiebronnen, materialen en (her)gebruik van regenwater. De ambitie is een gebouw dat aan energiewinning, energieterugwinning en energieopslag doet.

Partijen

Met de gemeente Arnhem en Seafari is een intentieovereenkomst ondertekend om het project te realiseren naast de Rijnhal in Arnhem. Voor de realisatie wordt samengewerkt met hoofdaannemer BAM en constructeur ABT. Dit team werkte eerder samen aan de realisatie van Burgers’ Ocean, het 8 miljoen liter grote aquarium van Burgers’ Zoo in Arnhem.

Reageer op dit artikel