nieuws

Nieuwe entree Van Gogh Museum

Architectuur

Voor het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft Kisho Kurokawa architects & associates een schetsontwerp gemaakt dat in hoofdlijnen bestaat uit het voltooien van de ellipsvormige gebouwvleugel die het bureau in 1999 al in Amsterdam realiseerde. Dit idee wordt door Hans van Heeswijk architecten uitgewerkt, gematerialiseerd en gerealiseerd.

Nieuwe entree Van Gogh Museum

 

Het ontwerp van Kisho Kurokawa architects & associates, uitgewerkt door Hans van Heeswijk architecten, bestaat uit een geheel glazen kap die over de bestaande, verdiepte vijver wordt gezet. Vanuit een nieuwe entree, direct aan het Museumplein, wordt deze nieuwe, verdiepte entreefoyer van het museum bereikt.

Hier bevinden zich een garderobe, een museumwinkel, balies en sanitair. Vanuit de foyer zijn de beide vleugels van het museum te bereiken, het Rietveldgebouw voor de vaste Van Gogh collectie en de Kurokawavleugel voor de tijdelijke tentoonstellingen.

Het entreegebouw moet in de zomer van 2015 gereed zijn.

Reageer op dit artikel