nieuws

Wonen na je pensioen

Architectuur

Het Amsterdams/Groningse architectenbureau Mannen in de ruimte heeft een woning ontworpen voor je leven na pensionering. Het is het resultaat van een onderzoek naar het wonen voor ouderen. Bezoeken aan woonprojecten en gesprekken met bewoners en initiatiefnemers resulteerden in de ‘Kop-Staartwoningen’.

Wonen na je pensioen

Tijdens het onderzoek van Mannen in de Ruimte, bestaande uit Pieter van het Kaar en Maarten Konijn, kwam duidelijk naar voren dat het bij veel ouderen tegenwoordig draait om de vraag hoe je zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. “De Kop-staartwoning is een ruime en lichte woning die past bij het leven na het pensioen en die is voorbereid op het ouder worden, modern en comfortabel wonen gecombineerd met de zekerheid dat je er tot in lengte van dagen kunt blijven wonen”, zegt Van het Kaar.

Konijn: “De woning zal net als bij onze andere projecten een gebouw worden dat volledig aansluit op de wensen en smaak van de bewoners. De Kop-Staartwoning is er al niet meer in te herkennen en dat maakt ook niet uit. Het gaat om de principes, zoals de koppeling van slaapkamer en woonkamer, het vele daglicht en de ruime badkamer.”

Met het woonconcept is het bureau te zien zijn in de komende aflevering op 2 februari van VPRO’s Tegenlicht (21.05 uur, Nederland 2). Deze aflevering, ‘Het grijze goud’ gaat over jonge ondernemers die kansen zien in de vergrijzing.

Bron: Groninger Internet Courant

 

Reageer op dit artikel