nieuws

Multifunctioneel gebouw langs de Zuidas in Utrecht

Architectuur

Oever Zaaijer architecten heeft in opdracht van Onis Vastgoed langs de ‘Zuidas van Utrecht’ een ontwerp gemaakt voor een nieuw Van der Valk hotel, kantoor en zakelijke dienstverlening. Het plan zal naast het bestaande kantoor van BDO naar verwachting begin 2014 gebouwd gaan worden.

Multifunctioneel gebouw langs de Zuidas in Utrecht

 

Het totale plan bestaat uit drie hoofdvolumes en zal samen met de reeds aanwezige hoogbouw straks een herkenbare zuidelijke entree van de stad Utrecht vormen. Alle volumes die goed zichtbaar zijn vanaf de A12 krijgen hun entree aan de Winthontlaan. De bestaande straat krijgt hierdoor een boulevarduitstraling.

 Valk Hotel

Het gebouw krijgt van Oever Zaaijer een twee verdiepingen hoge plint in rode gevelsteen. Hierin komen het restaurant, een bar en de congresfaciliteiten. Twee entrees zorgen voor de toegang tot beide functies. 

Hoewel dezelfde materialen gebruikt zijn, is er een duidelijk onderscheid tussen de twee volumes op de plint. Het hotel is verticaal georiënteerd. Het zakelijke gedeelte is daarentegen lager gehouden en liggend, wat zorgt voor een horizontale beleving. De antracietgrijze aluminium gevelbekleding die ook wordt gebruikt voor de kozijnen van het gehele complex, geeft dit deel een eigenzinnige uitstraling. Het daglicht valt binnen door de buitenruimtes en de verdiepingshoge raampartijen die ook voor een interactie tussen binnen en buiten zorgen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels