nieuws

LEVS ontwerpt woonwinkelcentrum Zoetermeer

Architectuur

LEVS architecten is door woningcorporatie De Goede Woning geselecteerd voor het ontwerp van een nieuw woon- en winkelcentrum in Palenstein. De wijk in Zoetermeer ondergaat een grootschalige herstructurering. LEVS maakt hier een ontwerp voor 160 sociale huur- en vrije sectorwoningen en 3500 m2 commerciële ruimte die het oude buurtwinkelcentrum moet vervangen.

LEVS ontwerpt woonwinkelcentrum Zoetermeer

Het gebouw zal een belangrijke positie in het stedebouwkundig plan hebben: op een scharnierpunt tussen bestaande bebouwing en nieuwe ontwikkelingen verbindt het gebouw straks verleden en heden.

Vijf oude galerijflats uit de jaren zestig zullen stapsgewijs plaats maken voor nieuwbouwprojecten met een ontspannen, parkachtige sfeer. In de wijkvisie 2012 is de ‘Singel’ de nieuwe levensader van de wijk, het ‘Plein’ vormt het hart. Hier, tegenover het nu al opgeleverde Castellum Palensteyn met scholen, kinderopvang, grand café en een sporthal, moet het nieuwe woon- en winkelcentrum het autovrije plein afzomen.

Opdrachtgever De Goede Woning gunde de opdracht aan LEVS, omdat ze “een brug kunnen slaan tussen bestaande architectuur en de nieuwe invullingen in de wijk.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels