nieuws

KCAP en studioSK realiseren P+R De Uithof in Utrecht

Architectuur

In de Uithof in Utrecht heeft de nieuwe P+R zijn deuren geopend. Het ontwerp van KCAP en studioSK/Movares ligt aan de oostkant van de stad bij het knooppunt van de A27 en A28. In opdracht van de gemeente Utrecht, de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht, is een nieuw transferium gerealiseerd. Met op maaiveld een centraal plein met bushaltes, tramperron, fietsenstalling en commerciële ruimtes en daarboven 2000 parkeerplaatsen verspreid over negen parkeerlagen.

KCAP en studioSK realiseren P+R De Uithof in Utrecht
Zomervakantie 2013 Noorwegen

 

De accommodatie biedt 1500 parkeerplaatsen voor automobilisten die in De Uithof werken en 500 plaatsen voor mensen die naar het Utrechtse centrum willen reizen met de bus of toekomstige tram. Het negen lagen tellende gebouw onderscheidt zich door de geknikte vorm, hellende vloeren en lokaal verdiepingen met overhoogte die het gebouw identiteit en karakter geven. Het open en transparante ontwerp draagt bij aan de publiekskwaliteit, oriëntatie en sociale veiligheid.

Het centrale atrium in het hart van het gebouw vormt hiervan de kern. Het daglicht, de spectaculaire trappartijen en een drietal Ginkgo bomen maken het atrium tot dé centrale verblijfsruimte voor alle bezoekers en gebruikers van tram, bus en auto; het is het brandpunt in de oriëntatie. Aan de zuidgevel is op verzoek van de Utrechtse Sportraad een klimwand gebouwd in opdracht van de Universiteit Utrecht voor het sportcentrum Olympos en de Utrechtse klimvereniging USAC.

Het gebouw wordt op 1 oktober in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels