nieuws

Architecten meest positief over energieakkoord

Architectuur

Lang niet alle bouwprofessionals zijn positief over het energieakkoord voor duurzame groei: slechts 37 procent meldt positief te zijn over het akkoord, dat onder andere moet leiden tot meer werkgelegenheid in de bouwsector en inzet op energiezuinigere woningen. Architecten zijn het meest positief, gevolgd door aannemers en de handel. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door USP Marketing Consultancy onder 697 bouwprofessionals.

Architecten meest positief over energieakkoord

De belangrijkste reden die hiervoor wordt genoemd zegt onderzoeksbureau USP is onvoldoende kennis over het akkoord. Professionals die positief zijn over de uitgestippelde lijnen zien vooral het belang van duurzaamheid in en zijn zelf actief bezig met duurzaamheidsmaatregelen. Van alle ondervraagde bouwpartijen zijn architecten het meest positief over het akkoord, gevolgd door aannemers B&U en de handel.

Organisaties die negatief tegenover het energieakkoord staan geven onder meer aan onvoldoende financiële middelen te hebben om investeringen te doen waarmee voldaan kan worden aan de eisen van het akkoord. Klusbedrijven en afbouwbedrijven zijn het minst positief over het energieakkoord.

 

Reageer op dit artikel