nieuws

Agendatip: Kopfkino Timo de Rijk en Dingeman Kuilman

Architectuur

In de 24e editie van Kopfkino door Designplatform Rotterdam interviewt Dingeman Kuilman, voormalig directeur van Premsela, Timo de Rijk. Deze designhistoricus is sinds september hoogleraar Design, Culture & Society; een nieuwe gezamenlijke leerstoel van de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft.

Agendatip: Kopfkino Timo de Rijk en Dingeman Kuilman

Timo de Rijk en Dingeman Kuilman zijn volgens de Kopfkino-organisatoren, Designplatform Rotterdam, scherpe debaters die de designwereld met regelmaat wakker schudt met gepeperde meningen. 
Op 7 oktober is het thema ‘New York, London, Paris, München. Everybody talks about …’ Timo de Rijk probeert aan de hand van een vergelijking met de popmuziek, de positie, de werkwijze en de ambitie van de hedendaagse ontwerper beter te begrijpen. Van ontwerpers wordt vandaag de dag van alles verwacht. Ze zijn spil van de creatieve industrie, verantwoordelijk voor een beter leven, verrekijker in de toekomst of liefst alles tegelijk. De Rijk zal filmfragmenten laten zien van Rem Koolhaas, Jan des Bouvrie, Martha Stewart en vele anderen.

 Dingeman Kuilman interviewt 7 oktober Timo de Rijk.

Kopfkino wordt deze avond bekroond met de door Timo de Rijk gekozen hoofdfilm The Great Rock ‘n’ Roll Swindle (1980) van regisseur Julien Temple. Deze film, die lijkt op een documentaire maar waarin fictie en werkelijkheid vrolijk door elkaar worden geschud, vertelt de ontstaansgeschiedenis van de Britse punkgroep The Sex Pistols. Manager Malcolm McLaren ‘speelt’ een hoofdrol in de film.

Kopfkino vindt plaats op maandag 7 oktober 2013, inloop vanaf 19.00 uur, aanvang programma 19.30 uur. Toegangsprijs voor leden van Kopfkino, de filmclub van Designplatform Rotterdam: 9 euro, studenten: 5 euro. Reserveren: 010 277 22 77. Gereserveerde toegangsbewijzen na inschrijving uiterlijk een half uur van te voren afhalen.

Ontwerpschrijfkunst

Deze Kopfkino is onderdeel van het Pruys-Bekaertprogramma, ontwikkeld door ArchiNed en Designplatform Rotterdam met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Doel van het Pruys-Bekaertprogramma is het stimuleren van ontwerpschrijfkunst én design- en architectuurkritiek in de Lage Landen om de (geschreven) dialoog tussen ontwerper, criticus en ‘het grote publiek’ te entameren. Het project is ontwikkeld rondom de Simon Marie Pruysprijs voor designkritiek en de Geert Bekaertprijs voor architectuurkritiek die om de twee jaar uitgereikt zullen worden. Kijk vanaf 1 oktober 2013 op www.ontwerpschrijfkunst.org.

Reageer op dit artikel