nieuws

Transparant en energieneutraal

Architectuur

Geheel transparant en toch energieneutraal. Deze bijzondere combinatie van eigenschappen kenmerkt Villa Kogelhof. De villa is door Architectenbureau Paul de Ruiter ontworpen voor een landgoed van 26 hectare op Noord Beveland. Mede om de impact op de omgeving zo klein mogelijk te houden, is de ene helft van het bouwwerk ingegraven.

Transparant en energieneutraal

 

 

Het bovengrondse gedeelte bestaat uit een transparante, vrijwel geheel glazen doos, die 3,5 meter boven het maaiveld zweeft. Deze gevel is opgebouwd uit extra helder isolatieglas met op 18 centimeter afstand, aan de binnenzijde, zonwerend doek. Wanneer het doek is neergelaten, ontstaat een klimaatgevel: tussen glas en doek vormt zich een luchtspouw, met door de zon opgewarmde lucht. Deze wordt afgezogen middels een centraal geregeld ventilatiesysteem. Met name de staalconstructie achter de gevel was lastig uit te voeren.

Ecobouw

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 september wordt in de Jaarbeurs in Utrecht de gratis toegankelijke kennisbijeenkomst Ecobouw gehouden. De organisatie is in handen van de Architect, Cobouw en Vastgoedmarkt.

  

Reageer op dit artikel