nieuws

Nederlandse nominaties Orkaan Sandy competitie

Architectuur

Onlangs zijn de tien teams bekend gemaakt die deelnemen aan Rebuild by Design, de orkaan Sandy competitie. Onder de genomineerden ook veel Nederlandse namen zoals onder meer West 8 en OMA. De teams beginnen aan de tweede fase van de competitie, een gezamenlijk onderzoeksproces onder leiding van New York University’s Institute for Public Knowledge, gericht op het bevorderen van de weerbaarheid in de getroffen regio.

Nederlandse nominaties Orkaan Sandy competitie

 

Toen Superstorm Sandy de Oostkust bereikte, was ze groter dan 1770 km breed, met windsnelheden van 140 km/u. Hoewel Sandy uniek was gezien de hevigheid van de storm, stelt ze de norm voor stormen langs de oostkust van Amerika.

Nederlandse nominaties

WXY + West 8 + Arcadis
Team WXY + West 8 + Arcadis richten zich op de competitiecategorie “Ecological and Waterbody Networks” en kijken op regionale schaal, over politieke grenzen heen, met oplossingen die verder gaan dan de basismaatregelen. Het team kan gebruik maken van de Nederlandse ervaring met robuuste civiele techniek en investeringen in infrastructuur die zijn geïntegreerd in de openbare ruimten en die de nederzettingen over het hele land verbinden.

Team Interboro Partners
Interboro Partners met the New Jersey Institute of Technology Infrastructure Planning Program; TU Delft; Project Projects; RFA Investments; IMG Rebel; Center for Urban Pedagogy; David Rusk; Apex; Deltares; Bosch Slabbers; H+N+S; en Palmbout Urban Landscapes.Dit team richt zich in hun plannen op de gebieden met een lage tot middelhoge dichtheid met veel lage inkomens. Het kijkt daarbij naar het regionale perspectief. 

MIT/CAU + Dutch Delta Collective
MIT Center for Advanced Urbanism met het Dutch Delta Collective by ZUS met De Urbanisten; Deltares; 75B; en Volker Infra Design.Dit team gaat uit van regionale bescherming die zij verbindt met lokale inpassing. Hiervoor worden nieuwe strategieën, instrumenten en typologieën ontwikkelen. 

OMA
Office of Metropolitan Architecture with Royal Haskoning DHV; Balmori Associaties; R/GA; and HRA Advisors. Team OMA richt zich in tegenstelling tot Interboro specifiek op die gebieden waar een hoge bevolkingsdichtheid is.

De genomineerden hebben tot maart 2014 de tijd om hun voorstellen in te dienen, waarna zij worden uitgenodigd deze verder uit te werken tot op het niveau van lokale implementatie, met behulp van Federal Disaster Recovery Funds. 

Reageer op dit artikel