nieuws

Jonge Architecten Prijs 2013 van start

Architectuur

Deze week is de Jonge Architectenprijs van start gegaan. Door halvering van het budget is de prijs aangepast naar twee prijsvraagrondes. Wel met twee expositie en een catalogus met alle inzendingen en een aangepast geldbedrag (2500 euro) voor de winnaar.

Jonge Architecten Prijs 2013 van start

 

Deelname aan de door ArchitectenWerk georganiseerde Jonge Architecten Prijs staat open voor master-studenten architectuur (ook interieurarchitectuur) en voor jonge architecten (ook interieurarchitecten) tot 40 jaar (peildatum leeftijd: 01 januari 2013). Ondanks de leeftijdsgrens kunnen architecten van 40 jaar of ouder toch meedoen. Zij kunnen eeuwige roem verwerven in het specicale ‘Veteranenklassement’.

De prijsvraag bestaat uit twee rondes. In de eerste ronde zoekt de organisatie nieuwe architectonische oplossingen voor vergunningsvrij bouwen. Voor de tweede ronde wordt gezocht naar een gemeente of woningbouwcorporatie als opdrachtgever van een bescheiden woningbouwopgave, die in de nabije toekomst gerealiseerd kan worden.

Jury

De jury bestaat naast oud collega van de Architect, Merel Pit, uit Allard Jolles, Samir Bantal en Lars Mosman.

Inzenddata en bekendmakingen

Definitief

– Bekendmaking opgave 1e ronde en start inschrijving > 19 augustus 2013
– Sluitingsdatum inschrijving 1e ronde > 16 september 2013
– Sluitingsdatum inzendingen 1e ronde > 23 september 2013 (< 12.00 uur)

Voorlopig

– Expositie en prijsuitreiking 1e ronde medio oktober 2013
– Bekendmaking opgave 2e ronde medio oktober 2013
– Sluitingsdatum inzendingen 2e ronde medio november 2013
– Expositie en prijsuitreiking 2e ronde JA Prijs 2013 medio december 2013

Meer informatie

 

Reageer op dit artikel