nieuws

Eerste paal hoofdkantoor ingenieursbureau Fluor

Architectuur

Gisteren is de eerste paal geslagen van het nieuwe hoofdkantoor van Fluor in Nederland. Het duurzame kantoorgebouw, een ontwerp van architectenbureau Paul de Ruiter, is voorgedragen voor het ontwerpcertificaat BREEAM-NL Excellent. In december 2014 moet het gebouw klaar zijn.

Eerste paal hoofdkantoor ingenieursbureau Fluor

 

De werkwijze van Fluor, waarbij in zeer grote projectteams aan complexe projecten wordt gewerkt, is voor  Paul de Ruiter leidend in het ontwerp geweest. Het gebouw verbindt alle medewerkers met als doel de samenhang, het werkplezier en de productiviteit te vergroten. Zo zijn bijvoorbeeld alle werkvloeren optimaal georiënteerd op de zon, waarbij de gevel zo is ontworpen dat daglicht zoveel mogelijk binnen komt zonder lichthinder of opwarming te veroorzaken.

Het nieuwe hoofdkantoor, waarvan Fluor ook de eigenaar wordt, komt op steenworp afstand te liggen van Schiphol, op het duurzame bedrijvenpark de Beukenhorst‐Zuid in Hoofddorp. De nieuwe huisvesting, met een vloeroppervlak van ruim 21.000 m2, biedt ruimte aan 900 arbeidsplaatsen.

Duurzaam

Het Breeam_NL Excellent certificaat is aangevraagd vanwege onder andere 1.900 m2 aan zonnecellen op het dak en een warmte‐ en koude‐Opslag (WKO) in de bodem. Het totale energieverbruik en de CO2-uitstoot worden hiermee sterk verminderd.

Design & Build

Architectenbureau Paul de Ruiter, Dura Vermeer, DWA en Corsmit/Haskoning werken integraal samen in deze Design & Build opdracht waarin ook de herontwikkeling van de bestaande huisvesting van Fluor in Haarlem is meegenomen.

 

Reageer op dit artikel