nieuws

B-architecten genomineerd voor Vlaamse Monumentenprijs

Architectuur

CC De Grote Post in Oostende van B-architecten is samen met drie andere inschrijvingen genomineerd voor de Vlaamse monumenten prijs 2013. De andere genomineerden zijn C-mine in Genk, de Sint-Dionysiuskerk in Gent en Villa Elza op de Zeedijk in Wenduine. Op 8 september tijdens de Belgische open monumentendag wordt de winnaar bekendgemaakt door Geert Bourgeois, de Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed.

B-architecten genomineerd voor Vlaamse Monumentenprijs

 

De minister kent de Monumentenprijs elk jaar toe aan een privé- of overheidsinitiatief met bijzonder belang of belangrijke verdiensten op het vlak van monumentenzorg, landschapszorg of archeologie. Zowel beschermd als niet-beschermd waardevol erfgoed komt hiervoor in aanmerking. Elk van de genomineerde ontvangt 2.500 euro, de winnaar zal nog eens 12.500 euro er bovenop krijgen.

 

Reageer op dit artikel