nieuws

Agendatip: openluchtbioscoop AFFR op Tropicana Zomerterras

Architectuur

Het net geopende Zomerterras van het leegstaande Rotterdamse zwemparadijs Tropicana is deze donderdagavond te bezoeken. Het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) vertoont in het buitenbad de filmklassieker The Swimmer, van Frank Perry uit 1968. In de aanloop naar het AFFR, dat van 10 t/m 13 oktober plaatsvindt in Lantaren/Venster, vertoont het festival elke maand een film op een Rotterdams dak of balkon. Om bijzondere locaties in Rotterdam te vieren en omdat zo’n locatie een extra dimensie kan toevoegen aan de film.

Agendatip: openluchtbioscoop AFFR op Tropicana Zomerterras

The Swimmer

is een film uit 1968, van Frank Perry. Deze klassieker was ook in 2007 op het AFFR te zien. In The Swimmer besluit Burt Lancaster naar huis te zwemmen via de zwembaden van al zijn suburbane buren, wat confrontaties oplevert met de leefstijl van de gegoede burgerij. Je kijkt de film in het oude zwembad van het voormalige tropisch zwemparadijs, dat door horecaonderneming Picknick tot culinaire hotspot is omgetoverd.

Toekomstvisie Rotterdam

Op 13 en 14 september draait het AFFR op het dak van kantoor OVG, op Las Palmas, de film Rotterdam 2040. In deze film duikt van Gyz la Rivière de geschiedenis van de stad in, om zo tot een toekomstvisie voor 2040 te komen. Hoe ziet Rotterdam eruit anno 2040, 100 jaar na het bombardement?

The Swimmer, donderdag 29 augustus, Zomerterras Tropicana, aanvang 21 uur, € 5 p.p.

Reageer op dit artikel