nieuws

Vlaamse Open Oproep

Architectuur

Via de Oproep WinVorm 03 gaan de Provincie West-Vlaanderen, de intercommunales wvi en Leiedal en de Vlaams Bouwmeester (de WinVorm-partners) op zoek naar ontwerpers voor vier opdrachten van West-Vlaamse lokale besturen.

Vlaamse Open Oproep

 

 

Via www.west-vlaanderen.be/oproepwinvorm kunnen ontwerpers en ontwerpteams zich tot 20 augustus 2013 aanmelden voor één of meerdere opdrachten op het vlak van bouwkunde, stedebouw en landschapsarchitectuur.

De selectie van de ontwerpers verloopt in het najaar. Daarna gaan per project drie ontwerpteams aan de slag. De geselecteerde ontwerpen worden door de opdrachtgever vergoed. Er wordt gemikt op projecten van een kleinere schaalomvang met een maximum ereloon van 200.000 euro excl. BTW; dit gaat over projecten met een investeringsbedrag van maximaal 2 miljoen euro.

Architectenpool

Voor het eerst gaat Leiedal via de ‘Oproep WinVorm’ op zoek naar tien architectenbureaus voor de samenstelling van een architectenpool ‘WinVorm APW0301’ voor het ontwerp van twee woningbouwprojecten.

De (privé)opdrachtgevers kiezen daarna binnen de pool de ontwerper voor hun woning. Deze bepaling zal worden opgenomen in de verkoopsvoorwaarden van de gronden in die woningbouwprojecten.

Het is de intentie om de ‘Oproep WinVorm’ net als de Vlaamse Open Oproep, twee maal per jaar te organiseren. De WinVorm-oproep is een selectieprocedure die gebaseerd is op het principe van een architectuurwedstrijd en moet de West-Vlaamse publieke overheden ondersteunen bij de selectie van goede ontwerpers en ontwerpteams voor hun projecten op het vlak van bouwkunde, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Reageer op dit artikel