nieuws

Oproep Courts of the 21st century

Architectuur

Platform GRAS, architectuurcentrum van Groningen, en HiiL Innovating Justice in Den Haag roepen ontwerpers, architecten, vernieuwende denkers en slimme doeners op om mee te doen met de ontwerpmanifestatie ‘The Court of the 21st Century’, die in oktober en november van dit jaar plaatsvindt. Tot 4 september kunnen interdisciplinaire (ontwerp)teams of individuen zich inschrijven.

Oproep Courts of the 21st century

 

In Den Haag vindt op 31 oktober en 1 november het zesde Innovating Justice Forum plaats, waarvoor 150 experts aan de slag gaan met strategieën en innovaties voor de rechtbanken van de toekomst. Voorafgaand en parallel aan dit Forum vindt de ontwerpmanifestatie plaats, die mede mogelijk wordt gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie. Doel is om met drie teams tot drie ontwerpen (en visualisaties daarvan) van mogelijke rechtbanken voor de toekomst te komen.

Wereldwijd voelt de rechtspraak een noodzaak om te moderniseren. De gebouwen blijven echter achter. Zij stammen uit een tijd dat rechtbanken macht en autoriteit uitstraalden. De manifestatie wil hier verandering in te brengen. Het maakt het rechtsgebouw tot een volwaardig onderdeel van de modernisering, agendeert de noodzaak van passende huisvesting en illustreert de rol die ontwerpers hierin kunnen spelen. Ze werken samen met experts op het gebied van recht, rechtssystemen en rechtvaardigheidsbeleving.

Meer over de manifestatie en de voorwaarden om aan te melden zijn te vinden op platformgras.nl.

Reageer op dit artikel