nieuws

Nominaties Dutch Design Awards

Architectuur

De finalisten voor de elfde editie van de Dutch Design Awards zijn bekend. In totaal dingen er zevenentwintig ontwerpen mee naar de prijzen, verdeeld over drie hoofdcategorieën Communicatie, Product en Ruimtelijk. De prijsuitreiking vindt plaats op 19 oktober.

Nominaties Dutch Design Awards

 

 

De selectiecommissies signaleerden verschillende trends in de 650 ingezonden projecten. Maatschappelijk verantwoord ontwerp blijft een actueel thema. Ontwerpers zoeken steeds vaker cross-sectorale samenwerkingen op. Het toont de weg naar de toekomst. Ook staat de functie van het ontwerp weer steeds vaker voorop. Over het algemeen wordt geconstateerd dat disciplines vervagen waardoor projecten moeilijk in ‘hokjes’ te plaatsen zijn.”

De nominaties in de drie hoofdcategorieën:
Nominaties Communicatie
Nominaties Product
Nominaties Ruimtelijk

Eind augustus, begin september volgen de nominaties voor de Mini Young Designer Award, Beste Opdrachtgever Award, Future Concepts en de BNO Piet Zwart Prijs.

Dutch Design Awards

DDA zijn internationale prijzen voor het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. De prijsuitreiking, een tentoonstelling met het werk van alle finalisten tijdens de Dutch Design Week. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de officiële prijsuitreiking op zaterdag 19 oktober tijdens Dutch Design Week in Eindhoven. De werken van alle winnaars en finalisten zijn tot en met 27 oktober te zien in een speciale tentoonstelling.

Kijk voor een overzicht van alle genomineerden op Dutch Design Awards.

Reageer op dit artikel