nieuws

KCAP geselecteerd voor masterplan Dublin

Architectuur

KCAP Architects & Planners is samen met een internationaal team van deskundigen geselecteerd voor de ontwikkeling van een masterplan voor de luchthaven van Dublin. Het plan moet de locatie van 70 ha, gelegen naast terminal 2, een nieuwe impuls geven en geschikt maken voor de vestiging van kantoren, onderzoek en bijbehorende productie-eenheden.

KCAP geselecteerd voor masterplan Dublin

Dublin Airport opende zijn deuren in 1940 en verwerkt een passagiersstroom van 20 miljoen per jaar. Tot nu toe zijn de ontwikkelingen gericht geweest op de luchtverkeer. Met dit masterplan wordt nu de centrale landzijde onder handen genomen.

Het projectteam bestaat uit KCAP Architects & Planners (masterplanning), McGarry Ní Éanaigh Architecten (project management, lokale architect), Atelier Dreiseitl (landschap, ecologie en hydrologie), ARUP (mobiliteit, economie, nutsbedrijven, duurzaamheid), Maurits Schaafsma (luchthaven ontwikkeling consultant ), Bannon Property Consultants met Simon O’Donnell (vastgoed en ontwikkeling consultants) en Stephen Little & Associates (Town Planning Consultants).

Het masterplan zal worden afgerond tegen het einde van 2013.

Reageer op dit artikel