nieuws

DP6 wint opdracht Zandvlietcollege Den Haag

Architectuur

Het samenwerkingsverband BAM/DP6 is de winnaar van de ontwerp- en bouwopdracht voor het Zandvlietcollege in Den Haag. Het nieuwe gebouw voor de middelbare school vervangt het oude gebouw gelegen met de voorgevel aan de Bezuidenhoutseweg en de achtergevel aan het Haagse Bos.

 

Het Zandvlietcollege is een school voor gymnasium, atheneum en havo. De nieuwe school krijgt een open karakter en een heldere plattegrond, waar veel ruimte is voor diversiteit en open werkplekken.

In het ontwerp van DP6 legt de voorgevel in materialisering de relatie met de stad. De boszijde krijgt een open en transparant gezicht met houten kozijnen en houten geveldelen voor de relatie met het bos. Glazen puien weerspiegelen de bomen. De gymzaal steekt als een houten doos uit de gevel en trapsgewijs loopt de gevel weer terug naar de bovenste verdieping. De zijgevels laten de diversiteit aan ruimten zien en zijn als het ware de dwarsdoorsnede van het gebouw.

De ontspanningsruimte op de begane grond, de soos, strekt zich vanaf de voorgevel uit tot aan het bos aan de achterzijde.  De ruimte vloeit van entree naar bos, over verschillende hoogten en langs verschillende ruimten waardoor verschillende ontspanningsruimten ontstaan. De boszijde gaat de ruimte dóór, naar het terras dat met grote houten zittreden de verbinding legt met het bos. Vanaf de entree gaat er tevens een grote watervaltrap direct naar de verdiepingen waar de verschillende clusters elk een eigen herkenbare plek hebben.

De VO-2 fase gaat in juli van start.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels