nieuws

Alumni HU winnen European Street Design Challenge

Architectuur

Alumni van de opleiding Product Design and Engineering (FNT) van de Hogeschool Utrecht wonnen de ontwerpwedstrijd European Street Design Challenge tijdens het internationale evenement Futur en Seine in Parijs, meldt DUIC. In de opdracht is gevraagd om, in het licht van de Wereldtentoonstelling die binnen enkele jaren terug wordt vewacht in Parijs, een statement te maken dat zowel expo-waardig als waardevol is voor de inwoners van de stad Parijs. In hun inzending ‘Ceci n’est pas un canal‘ stellen de HU-alumni voor de Seine te dempen.

Alumni HU winnen European Street Design Challenge

De competitie bestond uit elf teams van jonge ontwerpers uit onder andere Rusland, Engeland, Frankrijk, Finland en Oostenrijk. Na onderzoek in de buitenwijken van Parijs is gekozen om een brutale en typisch Nederlandse oplossing aan te dragen, waarbij de Seine over een lengte van 25 km wordt drooggelegd om ruimte te bieden aan architectuur, evenementen en het alledaagse Parijse leven.

Met name de zorgvuldige manier waarop de verschillende culturen die de stad rijk is een waardevolle bijdrage kunnen leveren in dit ontwerp, genaamd ‘Ceci n’est pas un canal‘, maakt het uniek. De jury bejubelde bovendien het grootse statement van het ontwerp en de levendige discussie die het opriep.

Waardevol voor sociale vernieuwing

Het winnende concept wordt, samen met de andere inzendingen, de gehele zomer geëxposeerd op het Crystal CG/BIE-multimedia center aan de Champs Elysées. Naast de eerste prijs van de jury, heeft dit concept ook een award van de provincie ontvangen voor het meest waardevolle concept voor sociale vernieuwingen binnen Parijs.

Winnaars

Het winnende team bestaat uit HU-alumni Midas Mentink (zelfstandig productontwerper), Thijs Kremers (creative director Ontwerpstudio Moorgen), Werner Bastianen (media designer en online strateeg bij Schepnet) en Jens Gijbels (design researcher bij lectoraat Co-Design van de Hogeschool Utrecht).

Bron: DUIC.nl

Reageer op dit artikel