nieuws

Yvonne Franquinet nieuwe directeur ARCAM

Architectuur

Yvonne Franquinet zal per 1 januari 2014 aantreden als directeur van Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM). Zij volgt hiermee oprichter Maarten Kloos op.

Yvonne Franquinet nieuwe directeur ARCAM

 

 

Yvonne Franquinet (1966) studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. De eerste jaren werkte ze als dramaturg bij verschillende gezelschappen. Later legde ze zich meer toe op kunst in de publieke ruimte. Ze werkte bij Dogtroep en bij Oerol. Van 2003 tot 2010 was ze directeur/ artistiek leider van Huis en Festival a/d Werf, een instelling met een podium, een festival en een productiehuis voor jonge vormgevers, architecten en theatermakers. In 2010 werd Yvonne Franquinet directeur/ artistiek leider van Kunstenfestival Grenswerk in Enschede, een festival voor muziek, beeldende kunst en architectuur.

Maarten Kloos

Maarten Kloos richtte Arcam in 1986 op en heeft het centrum vanaf die tijd geleid. Kloos heeft ARCAM en daarmee het fenomeen ‘lokaal architectuurcentrum’ met een continue stroom van projecten, waaronder de Arcam Kaart en de Arcam Pockets, op de kaart gezet. Zijn initiatief heeft in binnen- en buitenland navolging gevonden. 

 

Reageer op dit artikel