nieuws

West8 wint ontwerpwedstrijd Veddel Noord

Architectuur

West8 is door IBA Hamburg aangewezen als winnaar in een ontwerpwedstrijd voor de revitalisering van Veddel-Noord gelegen aan de zuidelijke oever van de Elbe in Hamburg, Duitsland.

West8 wint ontwerpwedstrijd Veddel Noord

 

In de competitie is gezocht naar creatieve en tegelijkertijd praktische ontwerpoplossingen om de ruimtelijke kwaliteit te beschermen tegen overstromingen en voor het verbeteren van de woon- en commerciële ruimtes op de noordelijke oever van de Veddel.

 Veddel-Noord 

Het ontwerp van West8 benadrukt de unieke ligging van de locatie aan de oevers van de rivier de Elbe in de buurt van de grote Elbe bruggen, een belangrijke ingang naar de stad Hamburg. Het bouwt voort op de revitalisering van de verloren Veddeler markt (momenteel in gebruik als afrit van de snelweg) voor gemengd gebruik. In het ontwerp worden de de versnipperd gelegen gebouwen gebruikt als basisstructuur voor de stedelijke vernieuwing. 

Reageer op dit artikel