nieuws

Voorproefje Rotsoordbrug vanmiddag geopend

Architectuur

Collega en coördinator webredactie bouw, Marit Overbeek, strijdt samen met andere buurtbewoners in Utrecht voor een oeververbinding vanuit Rivierenwijk naar Rotsoord. Dit voormalige industriegebied verandert de komende jaren in een plek waar het naast werken ook goed wonen, verblijven en ontspannen is. Marit en haar medestanders bouwden een tijdelijke ‘luchtbrug’ onder de naam Rotsoordbrug 1.0, een kunstinstallatie die vooruit loopt op een permanente fiets- en wandelbrug over de Vaartse Rijn.

Voorproefje Rotsoordbrug vanmiddag geopend

Buurtbewoners rondom Rotsoord ontvingen de afgelopen weken onbeschreven wenskaarten in de bus waarop zij een persoonlijke boodschap konden schrijven. Vandaag kunnen zij naar de ‘brievenbus’ aan de Jutfaseweg komen om hun kaarten te versturen naar Rotsoord via de installatie, die bestaat uit over het water gespannen kabels, voortgetrokken door een paard. Bij het verzendpunt zijn ook kaarten beschikbaar voor voorbijgangers en andere Utrechters die spontaan mee willen doen.

Iedereen die vanaf de Jutfaseweg iets naar de overkant zendt, krijgt een verrassing uit Rotsoord retour. Dat kan een zaadbom van de buurtmoestuin uit Hoograven zijn, een stukje sushi van LE:EN of een waterpistool van de brandweer. Met de cadeautjes uit Rotsoord laat het gebied zich proeven, ruiken of zien.

Wijkwethouder Frits Lintmeijer ontvangt tijdens de opening de eerste verrassing uit Rotsoord. 

Meer informatie

 www.overalinutrecht.nl/rotsoordbrug
www.rotslab.nl

Reageer op dit artikel