nieuws

Syb van Breda ‘verwarmt’ fietstunnel Wassenaar

Architectuur

Ondanks dat de fietstunnel al een tijdje in gebruik is, waren er nog werkzaamheden nodig. Nu is de ongelijkvloerse kruising met de A44 bij den Deijl klaar en kreeg de tunnel een naam: de Erik Hazelhoff Roelfzema-tunnel. In Wassenaar en omstreken inmiddels bekend als zowel de duurste als de mooiste fietstunnel van Nederland. Syb van Breda & Co Architects voorzag de tunnel van een fraai mozaïek en speciale verlichting.

Syb van Breda & Co architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van de bouwkundige detaillering, het mozaïekwerk en de verlichting. Het architectenbureau fotografeerde de duinen en het strand van Wassenaar en stelde dit tot een grote fotocollage samen. De collage is met behulp van geavanceerde computertechnieken omgezet in een gedetailleerde tekening, waarin de positie en kleur van elk van de 1.1 miljoen steentjes (geproduceerd door Milovito), met 72 verschillende kleuren is vastgelegd. Het totale oppervlak van beide mozaïekvlakken is 550 m2. ‘s Avonds wordt de tunnel in een spel van up- en downlight aangelicht.

Reageer op dit artikel