nieuws

Provada van start met gaming

Architectuur

Gamification als kans voor vastgoed? Volgens Bosch Architectuur kan dit en het bureau toonde gisteren op het Transformatieplein op de Provada hoe. Ze ontwierpen een nieuw spel voor het ontwikkelen van vastgoed, genaamd Rezone. Deze game is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Bosch Architectuur Initiatief in samenwerking met de Digitale Werkplaats en wil op een ludieke manier leegstand bestrijden. Onze stagiaire Jet van der Hee speelde mee en doet verslag.

 

Volgens Rolf van Boxmeer van Bosch Architectuur Initiatief is gamification nu waar social media vijf jaar geleden was. Gamification is het toepassen van gamedenken en gametechnieken in niet-game omgevingen. Daarbij gebruik je spelelementen om gebruikers te motiveren en hun ervaring te verrijken.

De bedoeling van het spel Rezone is dat bijvoorbeeld gemeentes, ontwikkelaars en ingenieurs samen spelen om zich bewust te worden van de gevolgen van leegstand, inzicht in de verschillende rollen te krijgen en samenwerking en communicatie tussen de deelnemers te stimuleren. Door de stakeholders bij elkaar te brengen op een informele en ongedwongen manier, staat men meer open voor elkaars ideeën en beweegredenen. Op deze manier kan er sneller en beter ontwikkeld worden, is de basisgedachte.

Augmented reality

Het spel wordt na afloop kort gedemonstreerd door vrijwilligers uit het publiek. Het is wel de zogenoemde `analoge´ versie, aangezien het echte spel met augmented reality werkt en dit te ingewikkeld is voor een uurtje op de Provada te installeren. Het spel lijkt een succes, er wordt samengewerkt en overlegd, maar ook gelachen.

Het spel zoals het er met augmented reality uit zou zien.

Reageer op dit artikel