nieuws

OMA wint Zweedse Tors Torn competitie

Architectuur

OMA is samen met Oscar Properties aangewezen als winnaar in de Zweedse Tors Torn competitie. Het winnende ontwerp bestaat uit twee 100 meter hoge woontorens die de entree naar de nieuwe wijk Hagastaden in de Zweedse hoofdstad vormen.

OMA wint Zweedse Tors Torn competitie

 

 

 

In tegenstelling tot de standaardgevel die vaak bij (woon)torens wordt toegepast heeft OMA ervoor gekozen de gevel een eigen identiteit mee te geven door een afwisselend patroon van naar binnenkerende buitenplaatsen en de woonruimtes uit te laten steken.  

Torn Tors - OMA - bloomimages 

In de torens komen naast appartementen ook diverse publieke programma’s voor de buurt zoals een bar en expositieruimte, een sportclub, bibliotheek, kinderdagverblijf en winkelruimte.

De bouw begint naar verwachting in 2015.

Reageer op dit artikel