nieuws

Facelift omgeving station Zoetermeer

Architectuur

Het gebied tussen het centrum van de Zuid-Hollandse gemeente Zoetermeer en het gelijknamige station krijgt een facelift, meldt de gemeente Zoetermeer. Er komen onder meer paviljoens in een glooiend parklandschap. Parkeren op straatniveau is na de aanpassingen niet langer mogelijk.

Facelift omgeving station Zoetermeer

Verder maakt de gemeente bekend dat de plannen geen gevolgen hebben voor de kantoren Boerhaave Building (voormalig IBM-kantoor) en het zogenaamde Terra Nova complex. Deze blijven in elk geval bestaan en maken deel uit van het plan dat wordt ontwikkeld door Breevast. Inmiddels hebben de gemeente en de projectontwikkelaar getekend voor de plannen. De ondertekening vond plaats nadat de plannen waren aangepast. Dat was nodig omdat omwonenden bezwaar hadden gemaakt tegen de dichtheid van de bebouwing.

Paviljoens en parkeren onder park

Rondom de Boerhavelaan worden kantoorgebouwen, woningen en diverse voorzieningen gebouwd, daarnaast komen er paviljoens en komt er onder het parklandschap een parkeergarage. Wethouder Emmens ondertekende hiervoor vorige week samen met projectontwikkelaar Breevast een overeenkomst.
De bestaande kantoren Boerhaave Building (voormalig IBM kantoor) en het zogenaamde Terra Nova complex blijven in ieder geval staan en maken deel uit van het plan.

Bezwaar

Voorafgaand aan de overeenkomst ging een lang traject van ontwerpen, overleg en onderhandelingen vooraf. Omwonenden hadden bezwaar tegen de hoogte en de dichtheid van de bebouwing. Ontwikkelaar Breevast heeft deze aangepast en de dichtheid van de bebouwing is afgenomen. Op 4 juni vindt een informatiebijeenkomst plaats waarbij het plan word gepresenteerd en informatie wordt gegeven over de actuele stand van zaken.
De ontwikkeling van het gebied vindt overigens pas rond maart van 2014 plaats. Eerst moet er een wijziging in het bestemmingsplan komen waarbij er ook een inspraakprocedure is voor bewoners in en rondom het gebied.

Bronnen: Cobouw en gemeente Zoetermeer  

Reageer op dit artikel